Om oss

Jakobstads båtvarv, som grundades 1904, är Finlands äldsta fortfarande verksamma träbåtsvarv. Varvet tillverkar klassiska träbåtar och erbjuder även renoveringar, restaureringar, underhåll och vinterförvaring.

DSC_3695 2.jpg

Varvet finns i moderna utrymmen i natursköna Gamla Hamn i Jakobstad, Finland. Det ägs sedan 1985 av träbåtsmästare Jan Backman och fortsätter att satsa på den höga kvalitet som varvet genom tiderna representerat. Varvet har profilerat sig med ambitiösa byggen, praktisk elegant design och vackert hantverk. 

På varvet samarbetar idag tre av Jan utvalda samarbetspartners som självständiga företagare. Tillsammans har de en stor yrkeskunskap inom båtbyggeri och olika snickerier. Var och en har olika specialkunnande och intressen. Tillsammans kan de svara på en stor del av kundernas behov och önskemål. 

På Jakobstads båtvarv

Fredrik Östman, båtbyggare. Arbetar främst med nybyggen. Han älskar friluftsliv med cykling och segling och har tidigare tävlat med hajbåtar. Semesterseglar numera med sin mahogny havskryssare från 1968 som han renoverat.

Johan Tonberg, båtbyggare. Arbetar främst med  renoveringar,  underhåll samt med försäljning av Rylard och andra produkter för träbåtsunderhåll.

Friluftslivet är ett av hans största intressen och han fungerar också som vildmarksguide under vår-höstsäsongen. 

 

Mika Timgren, båtbyggare. Arbetar med renoveringar, restaureringar och underhåll. Han är en riktig mångsysslare som älskar att uppfinna och utforma nya produkter. Du kan hitta honom i full fart med sitt Tinyliving-hem eller svetsande på stranden. 

Sedan november 2017 förverkligar båtvarvets ägare Jan Backman sin dröm att segla på heltid med sin träbåt S/Y Henrietta.